Lisanslar

K1 Yetki Belgesi

K1 Yetki Belgesi

K1 Yetki Belgesi, Türkiye'de kara yolu taşımacılığı sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin, yurtiçi ticari eşya taşımacılığı yapabilmeleri için gerekli olan resmi bir belgedir. Bu belge, ticari amaçla eşya taşımacılığı yapan gerçek veya tüzel kişilere, kendi araçlarıyla taşımacılık yapma yetkisi verir. K1 Yetki Belgesi, taşımacılık faaliyetlerinin yasal ve düzenli bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından verilmektedir. Bu belgeyi alabilmek için belirli kriterler ve şartlar sağlanmalıdır, örneğin, taşımacılık yapacak araçların belirli teknik özelliklere sahip olması ve işletmenin mali yeterlilik kriterlerini karşılaması gerekmektedir.

FFL Sigortası

Nakliye Aracılığı Sorumluluk (FFL) Sigortası, ulusal ve uluslararası taşımacılık ile depolama işleri yapan nakliyat firmalarının nakliye, taşıma, depolama veya diğer taşımacılık işleri nedeniyle ortaya çıkabilecek sorumluluklarını belirtilen şartlar ve limitler çerçevesinde teminat altına alan bir sigorta türüdür. Baytur Global Lojistik A.Ş. olarak, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan, Rusya ve Ukrayna rotalarına düzenlediğimiz tüm sevkiyatlarında oluşabilecek zayiat durumlarına karşı sigorta hizmeti sunabilen nadir firmalardan biriyiz.

TİO Yetki Belgesi

TİO Yetki Belgesi

Uluslararası taşıma işleri organizatörlüğü yetkisi, tüzel kişilere verilir. Bu yönetmeliğin amacı, karayolu, demiryolu, denizyolu veya havayolu taşımacılığında ve/veya kombine taşımacılık alanında faaliyet gösterecek taşıma işleri organizatörlerinin hizmet esasları ve koşullarını belirlemek; bu faaliyetlerde bulunanların, alıcıların ve gönderenlerin hak, sorumluluk ve yükümlülüklerini tespit etmek; taşıma türlerinin birlikte ve birbirlerini tamamlayıcı olarak hizmet vermesini, denetimini sağlamak ve mevcut imkanların daha yararlı bir şekilde kullanılmasını temin etmek; etkin hizmet temini için gerekli olan düzeyde bir profesyonel eğitim ve denetim sistemi geliştirmektir. Taşıma işleri organizatörlerinin ulusal ve uluslararası mevzuata uygun olarak faaliyet göstermelerini sağlamaktadır. Taşıma işleri organizatörlüğü faaliyetinde bulunacak gerçek ve tüzel kişilerin Bakanlık tarafından verilecek yetki belgesini almaları zorunludur. Taşıma işleri organizatörünün faaliyetlerini ikili ve çok taraflı uluslararası anlaşma ve sözleşmelere, kanuna, bu yönetmeliğe ve ilgili diğer mevzuata uygun olarak gerçekleştirmesi esastır. Taşıma işleri organizatörü, bu yönetmelik kapsamındaki faaliyetlerini, Bakanlığa bildirdikleri merkez ve şubelerinde yürütmekle yükümlüdür.

Deniz Ticaret Odası

Deniz Ticaret Odası

Deniz Ticaret Odası'nın görevleri, deniz taşımacılığıyla ilgili kuralları ve uygulamaları belirlemek, araştırmalar yapmak, deniz taşımacılığıyla ilgili bilgi toplamak, Türk limanlarının imkanları ve tarifeleri hakkında yabancı kuruluşlara bilgi vermek, deniz ticaretinin ulusal taşımacılık politikasına uygun olarak gelişmesini sağlamak, uluslararası denizcilik örgütlerine üye olmak ve faaliyetlerini izlemek, ayrıca kanunda belirtilen diğer görevleri yerine getirmektir. Deniz Ticaret Odası'nın üyeleri arasında gemi sahipleri, gemi işletmecileri, gemi acenteleri, gemi alım-satım komisyoncuları (brokerler), sevkiyat acenteleri (forvarderler), yükleme, boşaltma ve istifleme yapan şirketler (stevedorlar), yükleme ve boşaltmada puvantaj yapan şirketler (tali şirketleri), gemi klas kuruluşları, gemi sigorta şirketleri, sigortacılar ve bunların acenteleri, gemi sörveyörleri ve uzmanları, kurtarma, kılavuzluk, deniz dibinin taranması, yatçılık, marina operatörlüğü, gemi levazımı sağlama gibi yardımcı hizmetlerde çalışanlar bulunmaktadır.

Fiata

Fiata

FIATA, 31 Mayıs 1926 tarihinde Viyana’da kurulmuştur. Fransızca "Federation Internationale des Associations de Transitaires et Assimiles", İngilizce "International Federation of Freight Forwarders Associations" olarak bilinmektedir ve Türkçe'de "Taşıma İşleri Komisyoncuları Demekleri Uluslararası Federasyonu" anlamına gelmektedir. FIATA, hükümet dışı bir teşkilat statüsüne sahip olup 150 ülkede yaklaşık 40,000 yük komisyoncusu ve lojistik firmasını temsil etmektedir. FIATA, BM Ekonomik ve Sosyal Konsey'de danışma statüsüne sahiptir. FIATA'nın temel amaçları şunlardır: dünya genelinde taşıma işleri komisyonculuğu endüstrisini birleştirmek; ulaştırma ile ilgili uluslararası kuruluşların toplantılarına sektörü temsilen katılmak ve sektörel çıkarları korumak ve tanıtmak; yayınlar, duyurular ve broşürler aracılığıyla taşıma işleri komisyoncularının hizmetlerini kamuoyuna, ticaret ve sanayi dünyasında duyurmak; tek tip belgeler ve standart ticaret koşulları oluşturarak taşıma işleri komisyoncuları tarafından sunulan hizmetlerin kalitesini iyileştirmek; taşıma işleri komisyoncularının mesleki eğitim ihtiyaçlarına ve mesuliyet sigortası ile ilgili konularda yardımcı olmak; elektronik veri değişimi (EDI) ve barkod gibi teknolojilerin kullanımını teşvik etmek.

Utikad

Utikad

Türkiye'de ve uluslararası alanda kara, hava, deniz, demiryolu ve kombine taşımacılığın yanı sıra liman işletmeciliği, antrepo ve depo hizmetleri, hızlı kargo ve paket taşımacılığı, gümrük müşavirliği faaliyetlerinde bulunan ve lojistik hizmet üreten firmaları aynı çatı altında toplayan kurumdur.

AZfreight

AZfreight

AZfreight genişletilmiş şirket verileri, sektör haberleri ve etkinliklerinin yanı sıra dünya çapındaki lojistik şirketleri hakkında tam iletişim bilgileri sunar.

WCAworld

WCAworld

WCAworld, dünyanın en büyük ve en güçlü bağımsız nakliye komisyoncuları ağıdır.Dünyanın en iyi bağımsız lojistikcileriinin karşılaştığı zorluklara ve fırsatlara endüstri lideri çözümler geliştirerek alanında uzmanlık sağlıyor

JCtrans

JCtrans

JCtrans Topluluğu, farklı taşıma türlerini taşıma alanında deneyim, bilgi ve olanaklara sahip yük ileticileri bir araya getirmeyi amaçlamaktadır. JCtrans, lojistik çözümler önerebilecek ve lojistik sorunları çözebilecek, hedeflenen avantajlara sahip acenteleri çekmek için farklı topluluklar kurmuştur.

IFC 8

IFC 8

IFC 8, üyelerine sürdürülebilir avantaj ve maliyet etkinliği ile rakipsiz finansal koruma sağlar. Dünyanın en etkili bağımsız nakliye şirketleri grubu olan WCA world tarafından yönetilir.

GLA

GLA

Global Logistics Alliance, dünya genelinde lojistik hizmet sağlayıcılarının oluşturduğu bir ağdır. Bu platform, üyelerine çeşitli ülkelerde güvenilir iş ortakları ile bağlantı kurma imkânı sunarak sınır ötesi lojistik süreçlerinde etkinlik ve güvenilirlik sağlar. Ağ üyeleri, güçlü iş birlikleri sayesinde müşterilerine daha geniş bir hizmet ağı ve rekabetçi çözümler sunar.

LFC

LFC

Lojistik sektöründeki profesyonellerin bilgi paylaşımı yaptığı bir topluluktur. Üyelerine küresel trendleri takip etme, sorun çözme becerilerini geliştirme ve sektörde güçlü bağlantılar kurma fırsatı sunar.

ISO

ISO

ISO 9001, kalite yönetim sistemi standardıdır ve işletmelerin müşteri memnuniyetini sağlamak, verimliliği artırmak ve süreçleri iyileştirmek için belirli kalite gereksinimlerini karşılamalarını amaçlar. Bu belge, şirketlerin tutarlı bir kalite anlayışıyla ürün ve hizmet sunmalarını güvence altına alır ve uluslararası düzeyde tanınırlık sağlar.